Nieuws
25 november 2019

LynxCare maakt medische data inzichtelijk

Heel wat ziekenhuizen kampen met een gebrek aan inzichten op het vlak van data. Nochtans kunnen deze inzichten zorgen voor een efficiëntere werking en meer kwaliteit in de zorg, wat nodig is nu de budgetten worden teruggeschroefd en er meer en meer geijverd wordt voor value based healthcare en output. Een speelveld waar LynxCare zich de voorbije jaren heeft in gelanceerd en toonaangevend is.

LynxCare is naar eigen zeggen de partner voor ziekenhuizen op het vlak van de analyse van data. Met hun big data-platform doorbreken ze de silo’s, maken ze data inzichtelijker en zorgen ze voor structuur, zo claimt de onderneming.  ‘Ons big data-platform laat toe dat inzichten getrokken kunnen worden over de veelheid van databases en datastructuren in het ziekenhuis - van gestructureerde prestaties en laboratoriumonderzoeken tot ongestructureerde verslagen', geeft Georges De Feu, de ceo van LynxCare mee.

‘Ondertussen telt ons team zo’n vijftien mensen. Zelf ben ik aan de slag geweest als apotheker, terwijl medeoprichter Dries een verleden heeft als arts. We frustreerden ons in het gebrek aan inzichtelijke data en de moeilijke communicatie met ziekenhuizen en besloten zelf de koe bij de horens te vatten.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners