Nieuws
06 september 2019

TomTom koppelt navigatie aan Azure-platform

TomTom integreert zijn navigatietechnologie met het Microsoft Connected Vehicle Platform. Navigatiegebruik en diagnostische data kunnen hierdoor vanuit voertuigen naar Microsoft Azure worden verzonden. Vanuit die cloud-omgeving kunnen autofabrikanten de gegevens aanwenden om inzichten te genereren.

TomTom meldt dat de zogenoemde 'locatie-intelligentie', die ook verkeersinformatie en hd-kaartdiensten omvat, is te gebruiken in voertuigen voor navigatie-apps en om autonoom rijden te ondersteunen.

Cees van Dok, chief product officer bij TomTom: ‘Onze integratie met het Microsoft Connected Vehicle Platform betekent dat autofabrikanten eenvoudig toegang krijgen tot nauwkeurige en betrouwbare gegevens over navigatie- en rijgedrag, uiteraard met inachtneming van de privacy-principes.’

De gegevens zijn bijvoorbeeld in te zetten om de actieradius van een elektrisch voertuig nauwkeuriger te voorspellen op basis van het rijgedrag en de geplande route. Ook is dan te bepalen welk connectiviteitspakket voor online-navigatie het geschiktst is voor een bestuurder, stelt Van Dok.

In december 2016 stelde TomTom zijn locatiegebaseerde diensten beschikbaar op Azure. Nu volgt dus een koppeling voor het delen van data met het Microsoft Connecterd Vehicle-platfom dat eveneens gebaseerd is op Azure. In februari van dit jaar kondigden de twee bedrijven aan dat TomTom is gekozen tot de locatiedataleverancier voor kaartdiensten voor Microsoft-oplossingen, Het gaat om kaarten (Azure Maps), locatie- en kaartdiensten in zoekmachine Bing en kaartdata voor virtuele assistent Cortana. Ook zijn navigatietoepassingen te koppelen aan Windows en toekomstige diensten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners