Nieuws
04 maart 2019

Capgemini en Idemia koppelen IoT en biometrie

Ict-adviesbureau Capgemini en het eveneens Franse bedrijf Idemia gaan een nieuw identificatieplatform ontwikkelen voor identificatie en verificatie. Gebruikers moeten zich in de toekomst door een combinatie van biometrische identificatie en het gebruik van apps bij IoT-apparatuur kunnen identificeren, betaalprocessen doorlopen en bestellingen verifiëren.

Het gaat om biometrische scans van bijvoorbeeld het gezicht of een vingerafdruk in combinatie met een verificatieproces via een app op een smartphone of smartwatch. Er is sprake van tweefactor-identificatie, bijvoorbeeld als de gebruiker eerst met de camera een foto maakt van zijn gezicht of een fysiek document en vervolgens met een tweede handeling, zoals een vingerafdrukscan, zich identificeert.

‘De samenwerking is een stap om tegemoet te komen aan de steeds groeiende behoefte aan connectiviteit en beveiliging van slimme objecten’, schrijven de partijen in een gezamenlijk persbericht. Volgens Capgemini is er bij de groeiende inzet van IoT-apparatuur op dit moment nog te weinig aandacht voor de beveiliging van verbindingen en de apparatuur zelf en de identificatie van de gebruiker.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners