Nieuws
19 februari 2019

Pathologie afdeling van het Radboudumc gaat digitaal met Sectra

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De pathologie afdeling van het Radboudumc kiest Sectra voor het digitaliseren van hun primaire diagnostiek

Linköping, Zweden – 19 februari 2019 – Internationaal medisch IT en cybersecurity bedrijf Sectra (STO: SECT B) heeft een opdracht ontvangen van het Radboudumc voor het leveren van een IT-oplossing voor de afdeling pathologie. De oplossing zal pathologen in staat stellen cases digitaal te bekijken en samen te werken op een manier die niet mogelijk is met gebruik van een microscoop. Deze oplossing gaat de efficiëntie van de primaire diagnostiek verhogen en daarmee de oncologische zorg verbeteren.
"Ik geloof dat de kwaliteit van Sectra’s digitale pathologieoplossing met hun uitgebreide ervaring binnen zowel de pathologie als binnen academische ziekenhuizen, samen met onze eigen toonaangevend werk in pathologie diagnostiek, ons in staat stelt om de efficiëntie en de resultaten in o.a. de oncologische zorg te verbeteren," zegt professor Katrien Grünberg, afdelingshoofd van Pathologie Radboudumc.

Radboudumc behandelt ongeveer 250.000 glaasjes per jaar, die allemaal zullen worden gedigitaliseerd met scanners van Sysmex. De digitale beelden worden opgeslagen in een centraal archief van Sectra, zodat pathologen altijd en overal toegang hebben tot de dossiers. Aangezien de pathologieoplossing van Sectra leveranciersonafhankelijk is en het DICOMformaat ondersteunt, kan Radboudumc zich verder ontwikkelen zonder vast te zitten aan één hardware of LIS-leverancier. Dankzij de open interface van Sectra kan Radboudumc ook AI-gebaseerde beeldanalyse toepassingen van Sectra, hun eigen ontwikkelde algoritmen of oplossingen van andere leveranciers implementeren en gebruiken vanuit het Sectra-platform.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met één van Europa's meest vooraanstaande academische ziekenhuizen. Ik weet zeker dat onze oplossingen voor digitale pathologie dankzij deze samenwerking nog verder kunnen worden ontwikkeld en dat we de oncologische zorg en de patiëntresultaten samen kunnen verbeteren" aldus Marie Ekström Trägårdh, Executive Vice President Sectra AB en President Sectra Imaging IT Solutions.

Sectra’s digitale pathologie oplossing
Sectra biedt pathologie afdelingen een complete oplossing voor primaire diagnostiek. Sectra's hoogwaardige werkstation biedt pathologen de juiste omgeving en tools om hun werk in een digitaal systeem uit te voeren. Hierdoor worden de pijnpunten die gepaard gaan met een tijdrovende en arbeidsintensieve handmatige workflow weggenomen. De digitale pathologieoplossing van Sectra maakt ook het naadloos delen van digitale slides en patiëntgegevens tussen pathologie afdelingen op verschillende locaties mogelijk, waardoor de workflows rond consultaties, vriescoupes en second opinions worden verbeterd. De oplossing is onderdeel van Sectra's enterprise imaging-oplossing die ook ondersteuning biedt voor radiologie, cardiologie, mammografie, orthopedie en andere medische beeldvorming. Omdat het op hetzelfde technische platform is gebouwd, biedt de oplossing van Sectra efficiënt geïntegreerde diagnostische workflows, die een verbeterde samenwerking tussen radiologie en pathologie ondersteunen, twee belangrijke spelers binnen de oncologische zorg.

ECR en Zorg & ICT
De oplossing van Sectra voor enterprise imaging, inclusief digitale pathologie, wordt gepresenteerd op de Sectra stand tijdens de ECR in Wenen vanaf 27 februari en tijdens Zorg & ICT in Utrecht vanaf 12 tot 14 maart.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dr. Torbjörn Kronander, CEO en President Sectra AB, 46 (0) 705 23 52 27
Peter Osinga, Managing Director Sectra Benelux, 31 (0) 36 540 1970
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners