Nieuws
25 januari 2019

Eerste 5G-apparaten beginnen op te duiken

De Chinese telecomfabrikant Huawei lanceert zijn eerste wifi-hotspot die via 5G verbinding kan maken met internet. Het kleinood gebruikt daarvoor de Balong 5000-chipset. Ook andere fabrikanten beginnen mondjesmaat 5G-apparatuur aan te bieden, vooralsnog vooral mobiele hotspots. Telefoons volgen later pas.

De Balong 5000-chipset luidt officieel het 5G tijdperk in, zo schrijft Huawei in een persbericht. Naast smartphones ondersteunt deze chipset ook een breed scala aan producten als 5G-modules en breedbandtoestellen voor thuis en in voertuigen.

De Huawei 5G CPE Pro, een wifi-hotspot, ondersteunt zowel draadloze 4G als 5G netwerken. Het apparaat komt met nieuwe de Wi-Fi 6-technologie en levert snelheden tot 4,8 Gbps. Het is de eerste 5G CPE die Huawei HiLink-protocollen ondersteunt waardoor smarthomes in het 5G-tijdperk worden gebracht. Op een 5G-netwerk kan een HD-video  van 1 gigabyte in drie seconden gedownload worden en 8K-video’s kunnen gemakkelijk worden gestreamd zonder hapering. Huawei ziet voor het apparaat zowel een toekomst bij consumenten thuis als bij kleine en middelgrote ondernemingen.

Huawei’s 5G smartphones met geïntegreerde Balong 5000 chipset worden dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona uitgebracht.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners