Nieuws
23 januari 2019

Slechte integratie cloud en dc blijft pijnpunt

Het is niet langer een punt van discussie of alle applicaties naar de cloud moeten overgaan dan wel in een eigen datacentrum (dc) moeten blijven. Beide hebben hun voordelen. De hybride coud, waarbij de (publieke) cloud wordt gecombineerd met on premise opslag, is het beste model voor innovatie.

Het tegelijk werken in beide omgevingen vormt nog een behoorlijke uitdaging. Nergens uit zich dat probleem meer dan in de datalaag. Data vormen het hart van de applicatie. Niet applicaties maar data zijn de constante factor.

Dit bleek tijdens een ronde tafel die Pure Storage in Amsterdam hield. Volgens Theo van Teylingen, directeur van deze opslag-leverancier in de Benelux en Noord-Europa, is het verkeerd om applicaties centraal te stellen. Want die zijn wat hij noemt 'vluchtig'. Google bijvoorbeeld introduceert jaarlijks 350 nieuwe 'enterprise applications'. Maar tegelijk worden 170 applicaties overboord gegooid. Van Teylingen: 'Vroeger waren data een afgeleide van de toepassing. Nu vormen ze het grootste bezit. Bedrijven die hun data in waarde kunnen omzetten, hebben de toekomst.'

Daarom is het zo belangrijk dat data ongehinderd van de ene vorm van opslag naar de andere kunnen bewegen. Het gebrek aan integratie tussen de cloud en on premise opslag vormt een belangrijke hinderpaal voor de mobiliteit van applicaties. Het is niet gemakkelijk om een brug te slaan.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners