Nieuws
21 januari 2019

Oracle zet in op blockchain bij klanten

Binnen vijf tot tien jaar is blockchain een ‘mainstream optie’ voor het goedkeuren van transacties en de verificatie voor data-uitwisseling tussen bedrijven. Dat stelt Joost Volker, verantwoordelijke voor de Oracle-activiteiten van de divisie Blockchain Cloud Service in EMEA. Volker licht tijdens Oracle Open World in Londen de blockchainstrategie van het bedrijf toe. Daarin speelt Hyperledger Fabric een belangrijke rol.

Oracle lanceerde haar blockchaintechnologie in juli 2018, maar was al eerder ingestapt op ontwikkeling van deze technologie. Het bedrijf sloot zich in augustus 2017 aan bij het Hyperledger Fabric-project. Dat is een door de Linux Foundation opgezet samenwerkingsverband voor het ontwikkelen van open source blockchaintoepassingen (zie kader). Daarmee is Oracle volgens Volker ruim op tijd om na de pioniersfase van blockchain serieus aan de slag te gaan met blockchain.

Volgens Volker is Oracle met de keuze voor Hyperledger Fabric precies op tijd ingehaakt om de juiste technische en strategische koers voor blockchains voor bedrijven en overheidsinstanties te bepalen. ‘Als partijen die gegevens over de grenzen van sectoren of landen willen uitwisselen zal steeds vaker blockchain of liever gezegd “Distributed Ledger”-technologie in beeld komen. We zijn al vanaf 2016 aan het kijken wat het aan technologie betekent. In 2017 hebben we ons aangesloten bij Hyperledger Fabric, waarvan wij denken dat het als 'permissioned distributed ledger' voor onze doelgroep de beste functionaliteiten biedt.‘

Volker werkt met teams in verschillende landen aan de realisatie van blockchain-oplossingen en kijkt met klanten hoe ze de data uit hun databases en bedrijfsapplicaties kunnen koppelen aan die technologie. ‘Inmiddels zijn de eerste klanten live met blockchain, het gaat met name om toepassingen in de supply chain’, vertelt de Oracle- en blockchain-expert. Het team van Volker helpt geïnteresseerde Oracle-klanten met de stap naar blockchain. Het bedrijf biedt in een publieke cloudomgeving een uitgebreide tooling aan om een blockchain-netwerk op te zetten en in gebruik te nemen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners