Nieuws
22 januari 2019

Ingenico-chatbot spreekt gewone mensentaal

De van oorsprong Franse betaaldienstverlener Ingenico Group introduceert een chatbot die klanten in gewone mensentaal te woord staat. De chatbot maakt gebruik van natural language processing (nlp) van IBM Watson. Daardoor moet bijvoorbeeld in een verkoopgesprek tussen consument en chatbot een normaal menselijk gesprek ontstaan. De chatbot spreekt ook Nederlands.

Ingenico, dat ook gevestigd is in Nederland en België, meldt in een persbericht dat de chatbot specifieke nuances in taal en taalgebruik begrijpt en goed kan omgaan met natuurlijke variaties in de communicatie tussen individuen. ‘Daardoor kan de chatbot snel en adequaat reageren op de specifieke wensen van de gebruikers, in een groot aantal talen.’

Volgens de leverancier zorgt de nieuwe ai-component (IBM Watson natural language processing, red.) ervoor dat klanten in minder stappen hun bestelling kunnen afronden. Dat moet leveranciers helpen om de conversie te verhogen, bijvoorbeeld doordat gebruikers aan de bot vertellen wat ze willen kopen en direct de betaling en aflevering regelen.

De chatbot is ontwikkeld voor gebruik in de detailhandel, horeca, reis- en vrijetijdsbranche. Door de bot kunnen bedrijven die deze inzetten ook buiten kantooruren het gesprek aangaan met geïnteresseerden. De makers: ‘Bovendien biedt de chatbot de mogelijkheid om waardevolle informatie te vergaren over de wensen en behoeften van consumenten. Daardoor kunnen bedrijven hun aanbod nog beter afstemmen op de veranderende behoeftes van klanten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners