Nieuws
08 januari 2019

Tesla knalt op verdwaalde robot tijdens CES 2019

Een Tesla in zelfrijdende modus die een verdwaalde robot aanrijdt. Zoiets kan natuurlijk alleen maar in Amerika gebeuren. Daar knalde een Tesla Model S die in zelfrijdende modus door Las Vegas reed op een overstekende robot. Dat meldt de maker van die robot, het van oorsprong Russische bedrijf Promobot dat ook een vestiging heeft in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Van de aanrijding staan video’s online (zie onder). Volgens de robotbouwer is tijdens het transport van meerdere robots naar de beurshallen van de CES (Consumer Electronic Show) in Las Vegas, één van die robots de weg kwijtgeraakt en de straat opgereden. Daar kwam deze in botsing met de Tesla.

De bestuurder van de Tesla verklaart aan het robotbedrijf dat de auto in volledig zelfrijdende modus reed op een relatief rustig stuk weg, waar hij geen voetgangers verwachtte, laat staan een overstekende robot. Door de botsing is de robot omgevallen en beschadigd geraakt. De robotbouwer onderzoekt wat er mis ging en waardoor de robot ineens de weg op reed.

Mogelijk gaat het om een publiciteitsstunt. In 2016 was het bedrijf namelijk betrokken bij een mogelijke hoax met een op hol geslagen robot die voor een verkeersopstopping zorgde

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners