Nieuws
02 oktober 2018

IoT-leider moet smart apps omarmen

Ontwikkelaars kunnen nu eenvoudig slimme, digitale diensten van derden integreren in hun applicaties. Hiermee bouwen zij de intelligente apps die het bedrijfsleven nodig heeft om te profiteren van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Internet of things (IoT) is een realiteit. IDC schat dat tegen 2021 de wereldwijde IoT-uitgaven bijna 1,4 biljoen dollar zullen bedragen, omdat organisaties blijven investeren in de hardware, software, services en connectiviteit die gebruik van IoT mogelijk maken.

Maakindustrie, transport- en nutsbedrijven brengen tegen 2020 tientallen miljarden producten op de markt die een internetverbinding hebben. Maar het verbinden van dingen met internet is echt het gemakkelijke deel. Organisaties ervaren de grootste hindernis in hoe zij voordeel kunnen halen met deze nieuwe technologie. En hoe zij de data uit deze producten kunnen inzetten voor betere relaties met klanten, partners, werknemers en aandeelhouders. Om te kunnen profiteren van IoT is het nodig eerst vast te stellen wat u ermee wilt. Vervolgens moet u de digitale oplossingen ontwerpen en bouwen die nodig zijn om aan deze behoeften te voldoen; en beschikken over de vaardigheid om ze met succes in te zetten in uw bedrijfsoperatie.

Uiteraard is het bouwen van bedrijfsoplossingen rond IoT een proces van permanente innovatie. Vereisten zijn vaag. De ontwikkeling van krachtige en passende applicaties vereist snel experimenteren, veelvuldige iteratie en nauwe samenwerking tussen business en it-afdeling. Bovendien is het nodig apps te bouwen die veel slimmer zijn dan de huidige, passieve applicaties om het maximale uit IoT te halen. We gaan een wereld binnen van ‘smart apps'.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners