Nieuws
01 oktober 2018

Microsoft verhoogt prijzen Office 19 met 10 procent

Ict-gigant Microsoft verhoogt zijn prijzen vanaf vandaag met tien procent. Ook verdwijnen de volumekortingen op termijn. Het betreft de prijzen voor Office 2019. Met de prijsstijging wil Microsoft bedrijven bewegen de overgang naar de cloud te maken.

Dat zegt Matt Fisher, senior vicepresident product strategy bij Snow Software in een persbericht. ‘We zien al langer dat Microsoft met Office 2019 zijn klanten voortdurend probeert te stimuleren hun gegevens naar de cloud te verplaatsen. Microsoft geeft ook nu aan dat de nieuwe prijsstijgingen de prijzen voor cloudoplossingen alleen maar aantrekkelijker zullen maken. Waarmee Microsoft dus eigenlijk bedoelt dat de prijzen voor Office 365 niet worden verhoogd, maar alleen die van Office-producten die ‘on-premise’ draaien. De prijsverhoging geldt dus voor alle onderdelen van Office 2019, waaronder Visio, Project, Enterprise CAL, Core CAL en serverproducten zoals Exchange Server, Skype for Business Server, SharePoint Server en Project Server.’

Fisher stelt verder dat bedrijven er goed op moeten letten om alleen te betalen voor de licenties die ze daadwerkelijk gebruiken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners