Nieuws
04 september 2018

Identiteitsbeheer in cloud niet zonder risico’s

Vandaag communiceren bedrijven wereldwijd dagelijks met miljoenen klanten en partners. Die digitalisering duwt bedrijven ook naar de private of publieke cloud, waar medewerkers en klanten op inloggen. Dat maakt de situatie echter steeds complexer. De opkomst van de cloud zette de deur namelijk open voor cybercriminelen die zowel van buitenaf als van binnenuit bedrijven aanvallen. Firewalls volstaan dus lang niet meer om de bedrijfsdata te beschermen.

Cio’s zoeken naar manieren om gebruikersidentiteit en -toegang te beheren terwijl ze wel het gemak van veilige, enkelvoudige login voor apps en data willen - al dan niet online of op de eigen infrastructuur gehost. Ondertussen moeten ze wel gebruikersdata en -gegevens beveiligen. Dat is een complexe combinatie en it-departementen van bedrijven kunnen dat niet meer alleen aan. Degene met veel gebruikers gebruiken identity and access management-oplossingen (iam) om simpele toegang te faciliteren en om beveiliging over meerdere platformen mogelijk te maken. Sommige van deze oplossingen zitten in de cloud, maar bedrijven die simpele toegang willen verenigen met uitstekende beveiliging moeten beseffen dat er risico’s aan verbonden zijn.

Niet elke cio staat te springen om gevoelige data in een cloudomgeving te bewaren. Want eens het daar is, heeft de cio er geen controle meer over - wat onzeker aanvoelt. Het is voor hen dus van belang dat ze gevoelige data opslaan in een omgeving waar ze toch nog controle over hebben. Maar wat is daarvoor de eenvoudigste, veiligste en flexibelste manier?

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners