Nieuws
06 april 2018

Schneider Electric biedt industrie IoT-alarmdienst

Schneider Electric gaat industriële klanten, die aan de slag gaan met internet-of-things (IoT)-toepassingen, ondersteunen met een zogeheten Asset Advisor. Deze dienst bestaat uit tools voor risk management en cloudmonitoring en uit een servicebureau dat 24 uur per dag kan worden gebeld. De Asset Advisor is vooral bedoeld voor kritische it- en energie-infrastructuren en datacenters.

Dit maakt het technologieconcern bekend op het klantenevenement Innovation Summit 2018 op het beursterrein Paris Expo. De Asset Advisor, onderdeel van het IoT-platform EcoStruxure van Schneider Electric, wordt wereldwijd uitgerold. In eerste instantie in Frankrijk, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en India. Naderhand volgt de rest van de wereld. Naar verwachting zal deze adviesdienst in de Benelux in 2019 volledig operationeel zijn.

Volgens Kevin Brown, chief technology officer van de tak IT Business bij Schneider Electric, zitten er in cloudplatforms, die klanten gebruiken, al volop ingebouwde sensoren en dataloggers. Die zorgen voor een stroom aan gegevens, maar daar gebeurt nu nog te weinig mee. 'Bedrijven passen wel analyses toe en krijgen dan meer zicht op de voorspelbaarheid van bijvoorbeeld onderhoud. Maar pro-actief met een analyse omgaan om bijvoorbeeld processen anders in te richten of storingen voor te zijn, gebeurt mondjesmaat', stelt hij tijdens de Innovation Summit.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners